Yoga afslanken

Yoga als ultiem afslankmiddel

Vroeg of laat zullen we er allemaal aan moeten geloven: de decembermaand. Hét moment bij uitstek om diëten even te laten voor wat het. In het nieuwe jaar zien we wel weer verder. Als het feestgedruis voorbij is en je met enige scrupule besluit de weegschaal weer eens een bezoekje te brengen, word je met je neus op de feiten gedrukt: die vakantiekilootjes moeten er weer gauw af. Met de voorgaande diëten nog vers in het geheugen besef je dat er nog een lange weg is te gaan. Tijd voor duurzame verandering; weg met het jojo-effect! Gek genoeg bestaat de oplossing al jaren. Welkom in de wondere wereld van Yoga: voorheen vooral een holistische bezigheid, maar recent ook geschikt bevonden als probaat middel om calorieën te verbranden.

Gezonde geest

Afvallen zelf is vaak niet het probleem. Het behouden van het streefgewicht, dát is vaak waar het knelt. Daarvoor is wilskracht vereist. Yoga kan hierbij helpen. Het zorgt voor een harmonieus samenspel van lichaam en geest, mits je daarvoor openstaat natuurlijk. Hierdoor kan de rust wederkeren op zowel het fysieke als het geestelijke vlak. En dat is in een gehaaste maatschappij als de onze geheel geen overbodige luxe. In stressvolle situaties is men eerder geneigd ongecontroleerd te eten. Laatstgenoemde vervult dezelfde functie als een sigaret bij een verstokt roker; het leidt de aandacht af van dat immer knagende, opgefokte gevoel. Het probleem is echter dat je lichaam erop gaat anticiperen. Indien niet aan de behoefte wordt voldaan, voel je je al snel ellendig.

De stress wegnemen gaat niet zomaar, maar de manier om met deze stress om te gaan bestaat al wel. Laat yoga je nieuwe en tegelijkertijd verantwoorde toevluchtsoord zijn. In yoga staat 'het momentje voor jezelf' immers centraal. Door de bewustwording van je eigen lichaam en daar simpelweg tijd voor in te ruimen, biedt yoga een perfect alternatief om af te slanken. Het kan je helpen je wilskracht te heroveren en sterkt je daardoor in je motivatie om op je streefgewicht te blijven.

Gezond lichaam

Van bewustwording alleen kun je toch niet afslanken? Dat klopt. Eén ding is zeker: als de geest zich in het reine bevindt, is het halve werk al geschied. Dat het je lichaam vervolgens ook krachtiger maakt, is een ander aspect van yoga dat het tot een uitermate geschikt alternatief maakt in de eeuwige strijd om op een gezond gewicht te blijven. Laat je niet misleiden, sommige oefeningen zien er op het eerste gezicht zeer makkelijk uit, maar schijn bedriegt. Al gauw merk je dat je uithoudingsvermogen, je spierkracht en ook je lenigheid met felle schreden zullen toenemen door herhaaldelijk bepaalde rek- en strekoefeningen uit te voeren en je lichaam in een gevarieerd scala aan posities te manoeuvreren. Afhankelijk van de intensiteit doet yoga niet onder voor een bezoekje aan de sportschool. Reken maar dat je overtollige kilootjes zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit alles op een leuke en verantwoorde manier.

Tijd voor actie

Yoga is een laagdrempelige bezigheid. Buiten je eigen lichaam is de enige benodigdheid een comfortabel matje. afslanken door lichaam en geest, idealer kan haast niet! Waar wacht je nog op?

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl