Sonja Bakker werkt niet

Sonja Bakkeren, maar niet afvallen

Wie kent het niet? Je bent hard aan het werk om gewicht te verliezen en je lichaam weer in vorm te krijgen. Je doet precies wat je voorgeschreven wordt volgens het Sonja Bakker boek, je houdt jezelf keurig aan de regels en toch heb je niet het idee dat je echt gewicht verliest. De eerste tijd ging het prima, daarna viel het stil. Het is frustrerend en bovenal demotiverend. Wanneer je totaal geen resultaat kunt zien, is het eigenlijk overbodig om nog zo hard voor iets te werken. Maar waarom is dat nou zo? Waarom werkt een dieet wat zo door iedereen bejubeld wordt, voor jou niet?

Het principe

Het Sonja Bakker dieet werkt met dagen waarop je jezelf strak aan de regels moet houden en dagen waarop je jezelf kan toestaan om een zijstap te maken. Door dit principe zou je het dieet langer vol kunnen houden. Niks is namelijk moeilijker dan in één keer alles te laten staan wat je zo lekker vindt. Wanneer je je aan het Sonja Bakker dieet houdt, eet je drie maaltijden per dag. Daarnaast mag je twee keer een, weliswaar gezond, tussendoortje. Je verandert je eetpatroon zonder dat je continue calorieen moet tellen. Maaltijden worden je aangeboden zodat je niet zelf hoeft te bedenken wat je wel en niet mag eten.

Dieet werkt niet

Je zult merken dat je met Sonja Bakker in de eerste weken veel afvalt. Dat komt omdat je in één keer je hele eetpatroon omgooit. Je eet veel minder dan dat je normaal doet en je lichaam reageert daar in eerste instantie op en je merkt dat in de vorm van het verliezen van gewicht. Na een aantal weken is je lichaam echter gewend aan de manier van eten en past je stofwisseling zich daarop aan. Je verliest dan geen gewicht meer, maar blijft een beetje rond een bepaald gewicht schommelen. Wanneer je je eetpatroon dan weer verandert, bijvoorbeeld als je een beetje meer gaat eten. Zul je merken dat je razendsnel aankomt. Je lichaam vindt het immers wel prettig in die langzame stofwisseling en kan dan niet zo snel omschakelen naar een snellere.

Wat nu?

Na dit gelezen te hebben, vraag je je misschien af wat dan wel de juiste methode is. Wanneer je echt wilt afvallen, zul je je hele levensstijl moeten omgooien. Dus niet alleen wat je eet, maar ook hoeveel je beweegt. Dus niet in één keer heel weinig gaan eten, door het verwarren van je stofwisseling, zul je uiteindelijk alleen maar aankomen. Probeer het rustig te veranderen, wordt je bewust van wat je doet en ga meer bewegen. Niet ieder dieet is voor iedereen weggelegd. Daarnaast vergt het heel erg veel van je discipline als je alleen met het aanpassen van je voeding probeert af te vallen.

Sporten, sporten, sporten

De allerbeste manier om af te vallen is sporten. Zoveel mogelijk sporten. Probeer je spieren te ontwikkelen en te trainen. Je ziet er beter uit en spieren verbruiken een heleboel energie. Deze energie wordt uit de vetvoorraad gehaald. Daarmee raak je deze dus beetje bij beetje kwijt. Daarnaast zijn mensen die veel sporten en met hun lichaam bezig zijn, minder gestresst en kunnen ze beter omgaan met verschillende situaties. Alleen maar voordelen dus!

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl