Hulp en advies bij 1 kilo afvallen | Af-vallen.nl

U wilt een kilo afvallen?

Of je nu een man of vrouw bent, iedereen maakt zich wel eens zorgen om zijn of haar gewicht. Jij waarschijnlijk ook. Misschien ben je best tevreden met je gewicht, maar zou je graag nog dat laatste kilootje willen verliezen.

Maar hoe hard je het ook probeert, het lijkt wel of dat laatste kilootje er maar niet van af valt. En dat kan natuurlijk enorm frusterend zijn. In het begin vliegen de kilo's er vanaf, maar hoe meer je afvalt hoe lastiger en langzamer het afvallen gaat.

De laatste kilo zal je dus een hoop meer moeite en spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen kosten om vanaf te komen. Maar het zal het uiteindelijke resultaat en gevoel er alleen maar beter op maken!

1 kg lichaamsvet is 7000 kcal

Wist jij dat 1 kg lichaamsvet hetzelfde is als 7000 kcal? Als je dit weet vind je het waarschijnlijk niet zo vreemd dat het zo lastig kan zijn om 1 kg af te vallen. Als je weet dat je als vrouw per dag maar 2000 kcal nodig hebt, dan kun je dus wel inschatten hoeveel je niet mag eten om 1 kg af te vallen. Hou dit getal dus in gedachten. Op deze manier zul je beter begrijpen dat afvallen niet zo makkelijk is als het lijkt.

Op een gezonde manier afvallen

Als je op een gezonde manier af wilt vallen dan kun je per dag 500 tot 1000 kcal minder innemen dan je eigenlijk nodig hebt. Als vrouw kun je dan dus op een dag tussen de 1000 en 1500 kcal eten. Stel je eet elke dag 500 kcal minder dan je dagelijks nodig hebt. Dit betekent dat je per week 3500 kcal verliest en per 2 weken dus 7000 kcal. Na 2 weken kan jij dan dus een kilo lichaamsvet kwijt zijn.

Waarom is de laatste kilo dan moeilijker dan de eerste kilo?

Een hele logische vraag natuurlijk, maar het antwoord is misschien nog wel simpeler. In het begin verlies je namelijk niet zo veel vet, maar met name vocht. De weegschaal geeft je dan dus nogal een verkeerd beeld. Je bent heel blij dat je aan het afvallen bent, maar eigenlijk verlies je vooral vocht en heb je geen idee hoeveel vet je nou al hebt verloren. Hecht daarom dus niet te veel waarde aan de weegschaal in de eerste paar weken dat je aan het afvallen bent, want de getallen zeggen je dan eigenlijk niet zo veel.

Hoeveelheid eten in 7000 kcal

Om je nog beter een beeld te kunnen geven van hoeveel 1 kg lichaamsvet nou eigenlijk is, zullen we je een beeld geven van hoeveel eten er in 700 kcal zit. 1 mars bevat 230 kcal. Dit houdt dus in dat er meer dan 30 marsen in 1 kg lichaamsvet zit. Een patatje met mayonaise bevat zo'n 600 kcal. Je moet dus bijna 12 patatjes met te veel eten om 1 kg aan te komen. Als je deze getallen ziet snap je wel waarom afvallen dus ook weer zo moeilijk kan zijn.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl