Dokter Frank dieet | Af-vallen.nl

Afvallen met Dokter Frank

Afvallen hoeft niet moeilijk of pijnlijk te zijn, daartoe heeft Dokter Frank zijn eigen dieet ontwikkeld primair gebaseerd op eiwitrijke maaltijden. Al maanden ben je zelf al een strijd aangegaan met je overgewicht. Het maakt je depressief, je voelt je dik en ongezond. Je ziet het gewoon en geen van je oude kleren kun je meer aan doen, niets kleedt meer af. Je schaamt je gewoon en kunt dus ook niet meer fatsoenlijk voor de dag komen. Daar moet je dus snel iets aan doen! En dat kan met het dokter Frank dieet.

Hoe werkt dit Dokter Frank dieet nu eigenlijk, voor welke mensen is het geschikt?

Werking van het Dokter Frank dieet

De visie van Dokter Frank is dat we met een eiwitrijk dieet een zeer vol gevoel krijgen. We hoeven dan op zich minder te eten dan normaal. Het lichaam merkt echter dat er minder brandstof of energie aan voedsel binnen komt, en daarom dient het lichaam een alternatieve bron te zoeken voor de energie voorziening. Bij mensen met een overgewicht betekent dit altijd dat er een teveel aan opgeslagen verzadigde vetten is in het lichaam. Daar maakt het Dokter Frank dieet dan ook mooi gebruik van! Gewoonlijk is het zo dat je lichaam ongeveer de hoeveelheid aan voedsel of vet verbrand dat het nodig heeft om aan zijn energie voorziening te voldoen. Kan het lichaam die energie niet krijgen uit het binnen gekregen voedsel, dan worden vetreserves aangewend. Zodra tijdens het dieet de juiste balans is gevonden blijf je dus effectief afvallen.

Voor wie is het Dokter Frank dieet geschikt?

Het Dokter Frank dieet beperkt zich tot de hoofdgroep die structureel overgewicht en zichtbaar te veel vet heeft. Bij deze personen bedraagt de Body Mass Index waarde altijd meer dan 25 tot meer dan 30 bij zwaarlijvigheid. Deze waarde wordt berekend door je gewicht in kilo’s twee maal te delen door je lengte in meters. Een waarde boven de 25 houdt in principe in dat je teveel vet hebt opgebouwd. Je ziet het en je merkt het aan je gezondheid. Bovendien is de kans uitermate reëel dat als je niets doet, dan neemt je gewicht en je vetpercentage alleen maar snel toe. Met als gevolg dat je gezondheid drastisch afneemt en de kans op hartfalen stevig toeneemt. Nee, neem dan ook het heft in eigen handen voordat het te laat is.

Beweging en energie behoefte tijdens het dieet

Om het afvallen tijdens het dieet effectief te bevorderen moet je de vraag naar energie opvoeren. Dat kan maar op één manier en dat is veel bewegen. Veel op een neer lopen op je werk en neem de trap bijvoorbeeld. Begin daarnaast met een (intensieve) sport. Ook populair zijn de gezamenlijke oefeningen die partners veelal samen doen, waarbij alle lichaamsbewegingen worden geactiveerd. Al met al is het doel om de energie behoefte op te voeren zodat je lichaam op zoek moet gaan naar alternatieve energie bronnen. En de enige energie bron is dan nog je overtollige vet. Meer bewegen, meer sporten houdt dus meer energie behoefte in en dus zul je daarmee sneller afvallen. Je ziet, een goed resultaat hoeft niet lang op zich te laten wachten. Met een beetje moeite val je zo vele kilo’s af. En dat heb je te danken aan de visie van Dokter Frank.

Na het dieet, wat nu?

Als je stopt met het Dokter Frank dieet zit je op een mooi lichaamsgewicht. Hier heb je al lang van gedroomd, en nu is het werkelijkheid. Toch moet je oppassen! Eet je dezelfde gerechten als voor het dieet, tja dan val je al snel terug in je oude eetgewoonten en je oude gewicht. Nee, jojo-en is aan jou niet besteed. Je begint met dit dieet om op een minder lichaamsgewicht te komen en te blijven. Je moet dus je levenswijze en eetpatroon aanpakken. Daartoe heeft Dokter Frank een reeks aan recepten en ideeën op papier gezet om je na het dieet langzaam aan andere voedingsbronnen te laten wennen. Bekend is dat verzadigde vetten niet goed zijn voor je lichaam, en deze vind je veel in vlees. Nee, onverzadigde vetten zijn al veel gezonder voor je lichaam! Die vind je in vis, olijfolie en noten. Daarnaast moet je gewoon nadenken met eten. Gezond denken dat is het motto van Dokter Frank.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl