Goed advies over dieten | Af-vallen.nl

Beste diëten vinden

Heb jij ook al zo'n beetje elk dieet geprobeerd en wil je nu eens eindelijk voorgoed en voor altijd afvallen? Tijd na tijd is er weer een nieuwe afvalhype. Was het eerst Sonja Bakker, een tijdje geleden was het nog gezond slank met dokter Frank.

Een dieet kan een mooie manier zijn om in een relatief korte periode toch de nodige kilo's af te vallen, maar het gevaarlijke bij een dieet is is dat je na afloop net zo snel of zelfs sneller weer aankomt, dan wat je voor de afvalpoging woog.

En dit wil je natuurlijk vermijden. Vandaar dat het belangrijk is hoe je eet nadat je klaar bent met je dieet. Op deze manier kun je er voor zorgen dat het dieet niet voor niks is geweest.

De principes van een dieet

Elk dieet is weer anders, maar toch heeft elk dieet in principe dezelfde basisregels. Bij elk dieet kun je van het volgende uit gaan:

  • Je eet minder kcal dan je dagelijks verbruikt
  • Je moet voldoende water, koffie of thee drinken
  • Je eet minder snacks op een dag
  • Je moet meer gaan bewegen

Elk dieet kent deze regels, maar ze kunnen natuurlijk altijd anders worden ingevuld. Als voorbeeld nemen we weer Sonja Bakker en dokter Frank. Bij Sonja Bakker eet je redelijk normaal, dat wil zeggen gewoon brood en warme maaltijden, maar eet je net iets minder van alles dan wat je normaal gesproken doet. Verder wordt je aangeraden om meer te gaan bewegen en om voldoende te drinken. Op deze manier volgt ze de 4 regels. Bij dokter Frank mag je bijna geen koolhydraten eten. Dit houdt dus ook weer in dat je minder kcal eet dan je nodig hebt en dat je minder snacks eet (aangezien je geen koek, chips, gebak en dat soort lekkernijen mag eten).

Bewegen is belangrijk tijdens een dieet

Beweging zorgt er voor dat je meer kcal verbruikt en dat het afvallen dus sneller gaat. Tevens is bewegen ook voor andere redenen goed voor je. Het geeft je energie en je voelt je er vitaler door. Hierdoor ben je dus beter in staat om het dieet goed vol te houden.

Drink voldoende water om je lichaam te zuiveren

Water is belangrijk voor je lichaam. Je bestaat voor meer dan 70% uit water, dus het is niet vreemd dat water heel erg belangrijk voor je lichaam is. Zeker tijdens het afvallen is voldoende drinken belangrijk. Je lichaam breekt namelijk stoffen af en je lichaam moet dus allerlei afvalstoffen zien kwijt te raken. Hiervoor is voldoende water nodig. Drink elke dag dus minimaal 1,5 liter water.

Eet voldoende groente en fruit

Afvallen is natuurlijk de hoofdreden van een dieet, maar je wilt natuurlijk ook gezond blijven. Eet dus voldoende groente en fruit. Je kunt er ook een hoop van eten, want groente en fruit bevatten nauwelijks kcal! Erg goed voor de lijn dus! Zo hou je afvallen dus ook nog eens gezond.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl