Afvallen na zwangerschap

Ja, het is zover! Na negen maanden is eindelijk je kindje geboren. Je bent waarschijnlijk dolgelukkig en binnenkort komt het moment dat je de zwangerschap af kunt sluiten.

Een nadeel van een zwangerschap is vaak dat vrouwen hun laatste zwangerschapskilo’s nog hebben zitten. Als moeder zijnde wil je graag je eigen figuur terug en je wilt afvallen na je zwangerschap.

Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je af wilt vallen na een zwangerschap. Zo is het onder andere van belang of je een goede zwangerschap hebt gehad, of je een natuurlijke bevalling hebt gehad of een keizersnede en of je borstvoeding geeft of niet. Op deze pagina gaan we verder op afvallen na een zwangerschap.

Afvallen na een zwangerschap en borstvoeding

Als je na je zwangerschap borstvoeding geeft, dan gaat een groot gedeelte van het afvallen vanzelf. Borstvoeding geven vergt energie van je lichaam en hierdoor val je snel af. Echter, dit is niet altijd het geval. Om ervoor te zorgen dat je kindje alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt is het belangrijk om niet te gaan lijnen. Eet gezond, dan doe je voldoende. Pas als je volledig gestopt bent met borstvoeding kan je gaan lijnen om af te vallen.

Afvallen na een zwangerschap zonder borstvoeding

Als je na je zwangerschap af wilt vallen en je geeft geen borstvoeding, dan kan je gaan lijnen. Je kan hier eventueel producten bij gebruiken die je helpen. Ook sporten is van belang, maar hou er wel rekening mee dat je lichaam nog tijd nodig heeft om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl