Eenvoudige work-out tips bij afvallen buik

Afvallen rondom de buik

Het lijkt wel onmogelijk om dat vervelende vet, op die plaats kwijt te raken. Als je inmiddels ook een aantal kinderen ter wereld hebt gebracht wordt dit ook echt wel een stukje lastiger. Onmogelijk is het echter niet. Het zal alleen nooit alleen lukken met een dieet of heel goed op de voeding letten.
Er is zeker wel wat work-out voor nodig. Er moet dus wat voor worden gedaan. Helaas niet alleen tijdens de afval sessies, maar ook daarna. Het is verstandig om de onderstaande work- out te blijven herhalen. Op het moment dat het gewenste buikmaatje behaalt is, mag dit wel in een frequentie die wat lager ligt, dan tijdens het afvallen.

Work out elke dag, voor optimaal resultaat

De work out voor de buik, is er op gericht dat de spieren rondom de buik wat sterker worden. Dit zal tot gevolg hebben, dat de spieren sterker worden. Dit willen we dan ook graag op de meest optimale manier doen. Dat betekent echter niet dat de oefeningen elke dag gedaan moeten worden. Het beste is, een dag wel en dan weer een dag niet. Een keer 2 dagen overslaan geeft het lichaam dan even helemaal rust. Dit alles is in onze 7 daagse week dan ook goed in te passen.
De rustdag, na de work out dag is van belang, om de spiermassa te kunnen laten groeien. Die dan weer hopelijk de plek gaat innemen van het nu alom heersende vet.

Work out

We gaan hier uit, van de simpele buikoefeningen.
Voor alle oefening geld, ga niet tellen, tenzij je dat zelf prettig vind. Ga liever door, totdat je de spieren begint te voelen. Tel eventueel, om te kijken hoever er steeds gevorderd wordt.

Om de buik goed te trainen, zal er rekening gehouden moeten worden, met de spieren voorin de buik, maar ook die aan de zijkanten. In de oefeningen hieronder is daar rekening mee gehouden. Indien tenminste alle oefeningen worden gedaan.

Buikspier oefening 1

Ga op de grond liggen, met de handen langs het lijf. Til je rechterbeen op en weer naar beneden.
en herhaal dit tot de buikspieren goed voelbaar zijn. Terwijl je je rechterbeen ups en downs laat maken. Moet het linkerbeen, heel licht van de grond af zijn.
Doe dit hierna met het linkerbeen, met het rechterbeen heel licht van de grond. In dit geval is tellen wel even een hulp om beide benen een gelijk aantal te kunnen doen.

Buikspier oefening 2

Blijf nog steeds op de grond liggen en til nu beide benen op gelijke hoogte tegelijk van de vloer. Niet te hoog, maar wel 2 seconden vasthouden. Dan weer langzaam laten zakken en vervolgens weer herhalen.
Dit ook tot de buikspieren goed voelbaar zijn.

Buikspier oefening 3

Nog steeds op de grond liggend, is het dit keer de beurt voor het bovenlichaam om omhoog te komen. De benen blijven op de grond. Op het moment dat het bovenlichaam langzaam van de grond wordt gehaald, mogen de voeten heel licht van de grond komen. Dit zal de rug minder belasten.

Buikspier oefening 4

Deze oefening mag enkele minuten plaats vinden en is voor de schuine buikspieren. Hiervoor ga je op een krukje zitten of staan. Waarbij je je handen in je nek legt. Daarna is het de bedoeling dat het hele bovenlichaam naar links wordt gedraaid, daarna terug en door weer naar rechts. Om deze oefening goed uit te voeren, moet het hoofd min of meer op dezelfde plaats blijven. Dus niet mee draaien. Hiervoor kan dan een spiegel goed dienst doen of je kunt blijven kijken naar 1 bepaalt punt.

Na elke oefeningen elke keer de buik minimaal 1 minuut rust gunnen, voor de volgende oefening aan te pakken.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl