5 kilo afvallen

5 kilo afvallen in een maand

Zo nu en dan moeten we bijna allemaal een beetje afvallen. Er zijn verschillende manieren voor. Zowel gezonden als ongezonde. Graag willen we allemaal zo snel mogelijk afvallen. Dit is wel mogelijk, maar voor ik ga beginnen te vertellen wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Wil ik eerst opmerken dat snel afvallen in bijvoorbeeld een week. Een ongezonde methode is.

Snelle afvalmethodes zijn wel mogelijk maar niet erg gezond

Waarom zou ik er dan toch over vertellen, als dat toch al een bekend fenomeen is. Dat komt omdat ik zelf ook wel eens de behoefte heb, om even een snel beginnetje te maken. Een weekje ongezond is ook niet zo heel erg. Het is wel belangrijk dat bij de zeer snelle afval methodes, deze ook niet langer dan 1 week gebruikt worden. Waarna, na die week, er heel goed opgelet moet worden. Dat er voorlopig ook niets verkeerd door het mondje gaat. De methode zal zeker nog lange tijd opgevolgd moeten worden door een langdurig uitgekiende en zeer gezonde voeding.
Het is ook onmogelijk om in een snelle periode gezond af te vallen, omdat het verliezen van de kilo's op zich al niet gezond is, als dit in korte tijd gebeurd. Het lichaam krijgt namelijk in zeer korte tijd veel afvalstoffen te verwerken. Wat hier in ieder geval heel goed is, is heel veel drinken, zodat het lichaam deze vrijkomende afvalstoffen enigszins weer kan afvoeren.

Het crash dieet

Om in een korte tijd makkelijk veel af te vallen, is het volgens van een crash dieet onvermijdelijk.  Zonder crash dieet, is afvallen heel goed mogelijk, maar niet in een heel hoog tempo. Wil je een crash dieet gaan volgens, zul je wel op zich al aardig gezond moeten zijn. De kans dat  je de week erna grieperig bent is wel heel groot. Hou hier desnoods rekening mee, dat je bijvoorbeeld die week erna, weinig op de planning zet.

Een voorbeeld crash dieet

Een voorbeeld, waar ik zelf vaak veel baat bij heb gehad is het onderstaande dieet.

Ontbijt elke dag

Als ontbijt kan er elke dag gekozen worden uit 1 grapefruit of 1 sinaasappel, waarbij de grapefruits de voorkeur hebben.
Hierbij worden dan de eerste dag 3 eieren gegeten en de andere dagen elke morgen 2
In de praktijk blijken veel mensen de hoeveelheid eieren niet weg te krijgen, probeer dan in ieder geval toch in de loop van de ochtend er 2 te eten. Gebakken eieren gaat vaak nog beter dan gekookte. Indien er gekozen wordt voor gebakken, gebruik dan een pan met een goede anti-aanbak laag, zodat er geen olie gebruikt hoeft te worden. Is olie onvermijdelijlk, gebruik dan olijfolie.

Maandag, dinsdag en woendag middag

2 eieren, met 2 of 3 tomaten of 1grapefruit of 1 sinaasappel

Donderdag middag

Een gemengde fruitsalade. Deze mag aangemaakt worden met wat yoghurt

Vrijdagmiddag en zaterdag middag

2 eieren en spinazie

De avondmaaltijden

  • Maandag: gemengde salade en een geroosterd broodje of een cracker.
  • Dinsdag: stukje rundvlees of een tartaartje, tomaten, sla, bleekselderij en komkommer.
  • Woensdag: stukje kip of nog een stukje rundvlees.
  • Donderdag: 1 of 2 eieren en kwark of yoghurt en een geroosterd broodje of een cracker
  • Vrijdag: Een vis naar keuze, gemengde sla en een geroosterd broodje.
  • Zaterdag: Stukje rundvlees, tomaten en komkommer.

Wat mag er gedronken worden?

De hele week, mag er alleen koffie, thee of water worden gedronken en het liefste zeer veel water.
Het is zeer belangrijk om deze hele week heel veel te drinken.
Wanneer dit dieet heel strikt gevolgd wordt, is 5 kilo in een week mogelijk. Laat je ook niet verleiden om dit nog een week langer te doen. Het is niet alleen zeer ongezond, het heeft ook niet meer het effect, dat het de eerste week wel heeft.

Let op

Indien er problemen met de cholesterol zijn, dan dit dieet zeker niet gebruiken.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl