10 kilo vermageren

Snel afvallen van minstens 10 kilo

Snel 10 kilo kwijt raken, dat is wat een redelijk aantal mensen best zou willen. Is dit mogelijk ? Om hier antwoord op te kunnen geven, zal eerst gekeken moeten worden naar de ernst van het overgewicht. Als men volgens de BMI index namelijk niet valt onder de mensen met een zwaar tot zeer zwaar overgewicht, is 10 kilo in een hoog tempo eigenlijk niet mogelijk en zeker niet verstandig om ernaar te streven ook. Wanneer men behoort tot de mensen met een zwaar tot zeer zwaar overgewicht, dan is het wel mogelijk. Hierbij moet wel vermeld worden, dat langzaam afvallen altijd tot de meest gezonde methodes behoort. Toch kan het gewoon even psychisch een goede oppepper geven, indien de eerste 10 kilo een beetje vlot gaan. Het kan dan uiteindelijk toch helpen in de algehele gezondheid, ondanks dat het beginnetje iets minder gezond is.

Goed dieet is onvermijdelijk

Eigenlijk weten we het wel, een crash dieet is ongezond. Maar wil je echt snel afvallen is dit onvermijdelijk. Er zijn verschillende sneldieten in omloop of te vinden op internet. Ook op deze site staat er een beschreven onder het kopje: Snel 5 kilo afvallen. Het daar genoemde dieet, is ook voor het snel afvallen van 10 kilo bruikbaar. Om echter snel 10 kilo kwijt te raken, kan er in het weekend normaal gegeten worden, waarna de week erna het dieet nogmaals herhaald kan worden.
Het is het weekend gewoon eten, is hierbij echt belangrijk. Het is anders onhaalbaar, maar de gevolgen voor de gezondheid zullen ook te groot zijn. Het lichaam heeft wel tijd nodig voor enig herstel.

Bewegen is noodzaak

Om 10 kilo snel kwijt te raken, is het zeker belangrijk de hoeveelheid beweging die normaal verkregen wordt op te hogen. Hier moet vooral gekeken worden, naar wat haalbaar is, zeker indien er een streng dieet gevolgd wordt. Bij zwaar overgewicht, is wandelen en fietsen het meeste aan te raden. Ook het fietsen op een hometrainer kan hierin goed meetellen. Dit omdat duursporten  het meest effectief zijn in de verbranding en omdat wandelen en fietsen niet een te grote last op het lichaam leggen. Ook hierin moet men goed het eigen lichaam in de gaten houden en niet gaan overdrijven. Het veel meer ophogen van de hoeveelheid sport, mag wanneer men overgaat op een normaal dieet, waarbij men weer uitgaat van de gezonde voedingsstoffen.
Probeer de gekozen sport, langdurig in een rustig tempo vol te houden. Het is hierin beter om een uur rustig door te fietsen dan een sprint te maken van 10 minuten.

Afslank begeleiding zoeken

Om goed en snel af te kunnen vallen, is het helemaal niet onverstandig om ergens een goede begeleiding te gaan zoeken. Het is tenslotte ook de bedoeling dat de snelle verloren 10 kilo er ook af blijft. Juist bij het snelle afvallen is het nog lange tijd van belang, om heel goed op het gezonde leefpatroon te blijven letten. Zo snel als het eraf kan, kan het er namelijk ook weer bij komen.

 
Copyright 2010 - 2019 | af-vallen.nl